Kontakta oss:

Ring oss:

010-265 18 00

Skicka e-post:

info@kureraomsorg.se

Låt oss kontakta dig:

Hjälp oss att stötta ALS-forskningen

Hjälp oss att stötta ALS-forskningen
juni 27, 2019 kurera

För några veckor sen gick en vän, samt personlig assistentkund, bort i sviterna av nervsjukdomen amyotrofisk lateral skleros (ALS). Det har varit några riktigt tuffa veckor för våra personliga assistenter och för oss på kontoret.

Som assistansbolag är detta, tyvärr, en del av vår vardag men det är något man aldrig vänjer sig vid. Vi får uppleva våra kunders svåraste stunder i livet och vi får följa med när våra kunder kämpar mot allt från små hinder till oövervinnerliga sådana.

ALS är ett idag ett oövervinnerligt hinder. Sjukdomen angriper de motoriska nervcellerna (de som styr musklernas rörelser) i hjärnan och ryggmärgen. Först skadas nervcellerna, och så småningom förstörs de. Hos den som drabbas visar sig nervskadorna genom muskelförtvining och förlamning. ALS är en dödlig sjukdom, och än finns inget botemedel.

90 % av alla fall sker helt sporadisk, och ingen vet säkert varför. Därför behövs det mer forskning för att minska lidandet i framtiden. Ulla-Carin Lindquists stiftelse för ALS forskning jobbar just för att forskningen kring ALS ska få större resurser och de vill sprida kunskap om sjukdomen.

ALS är en hemsk sjukdom med ett hemskt händelseförlopp. Hjälpa forskningen att hitta botemedel. Gå gärna in på https://ullacarinstiftelse.se/ge-en-gava/ för att skänka en gåva.

Skip to content