Kontakta oss:

Ring oss:

010-265 18 00

Skicka e-post:

info@kureraomsorg.se

Låt oss kontakta dig:

Familjehem & jourhem

Familjehem & Jourhem

Vi vill göra skillnad, genom starkt engagemang, med fokus på att skapa nära relationer samt hög tillgänglighet för våra uppdragsgivare och familjehem. Men framförallt vara med och göra skillnad för barn och unga i utsatta situationer.

Placeringsförfrågan Bli Familjehem

Familjehem & Jourhem

Familjehemsvården hos Kurera Omsorg sköts av Kurera Hem AB. Kurera har arbetat med konsulentstödda familjehem och förstärkt familjehemsvård sedan 2016. Våra familjehem är framförallt belägna runt om i Skåne och längs västkusten upp till Göteborg med omnejd.

Vi är en relativt liten konsulentstödd familjehemsverksamhet som värnar om relationen, närheten och tillgängligheten till våra familjehem och uppdragsgivare. Vi strävar efter att vara en verksamhet som genomsyras av glädje, engagemang, ansvarstagande och nytänkande.

Vi rekryterar, utreder, utbildar och handleder våra familjehem och på uppdrag av socialtjänsten matchar vi barn, ungdomar, vuxna samt föräldrar tillsammans med barn med ett lämpligt familjehem att utvecklas och må bra i.

Vi som arbetar med Kureras familjehemsvård har i allmänhet en bred kunskap och erfarenhet av psykosocialt förändringsarbete och i synnerhet erfarenhet av arbete med familjehemsplacerade barn, ungdomar och vuxna. Samtliga familjehemskonsulenter har adekvat utbildning och det finns erfarenheter av att arbeta både i kommunal och privat regi.

Vi arbetar med:

  • Rekrytering av familjehem
  • Utredning av familjehem, med hjälp av bland annat initial BRA-fam bedömning samt utredning enligt gamla Kälvestensmetoden
  • Konsulentstöd i form av handledning och utbildning av familjehem
  • Grupphandledning för våra familjehem
  • Familjehemsplaceringar, förstärkta familjehemsplaceringar, kraftigt förstärkta familjehemsplaceringar, jourplaceringar och omplaceringar

Senaste nytt inom Familjehem

Vi välkomnar Samira Karamian, Kureras nya familjehemskonsulent!

Vi välkomnar Samira Karamian, Kureras nya familjehemskonsulent!

Kurera Hem har nu ingått ramavtal med 46 kommuner i Skåne, Halland och Kronoberg

Kurera Hem har nu ingått ramavtal med 46 kommuner i Skåne, Halland och Kronoberg

Våra verksamhetsgrenar

Skip to content