Kontakta oss:

Ring oss:

010-265 18 00

Skicka e-post:

info@kureraomsorg.se

Låt oss kontakta dig:

Information gällande Corona

Information gällande Corona
mars 18, 2020 kurera

Följande information är viktig och vi ber att du läser den mycket noga.

Med anledning av smittorisk och de konsekvenser smitta kan ha för oss som arbetar med personlig assistans följer nedan aktuell information och tips till samtliga medarbetare på Kurera Omsorg.

Kurera Omsorg försöker skapa riskanalyser och handlingsplaner i bästa möjliga mån. En sak är säker. Assistansen kommer påverkas de kommande månaderna på grund av Coronaviruset. Vi vill att alla arbetsplatser prioriterar bemanningen och försöker se till att passen är bemannade.

Vi hanterar situationen genom att hjälpas åt, ta ett stort eget ansvar och visa förståelse för att vi för närvarande befinner oss i en ovanlig och allvarlig situation. Tillsammans har vi bättre möjligheter att undvika allvarliga konsekvenser än var för sig.

Vi räknar med, och ser redan, att sjukanmälningar kommer att öka och det betyder även att belastningen på administrationen kommer öka. Därför behöver vi er hjälp med att försöka se till att assistansen funkar så bra som det bara går. Försök täcka upp för varandra och stötta varandra i det dagliga arbetet.

Kurera Omsorg kommer följa Folkhälsomyndigheten och Regeringens riktlinjer och nya regler. Vi kommer löpande informera om nya riktlinjer och regler på den här sidan.

Ni får också gärna följa händelseförloppet. Följande källor är pålitliga och innehåller uppdaterad information om Covid-19:

Om du har frågor om Covid-19 kan du också ringa 113 13 eller 1177 (i fråga om symptom och sjukvård). Det är sannolikt långa köer, var medveten om detta.

Med anledning av att Covid-19 är en allmänfarlig smitta är du skyldig att informera din arbetsgivare om saker av vikt. Vi ber därför om att du informerar oss om du kan ha utsatts för smitta eller umgåtts med någon som har det. Vi ber även att du kontaktar oss om du har för avsikt att genomföra en resa utanför Sverige under tiden Covid-19 är en pågående risk, senast 14 dagar innan resan ska genomföras. UD avråder för tillfället icke nödvändiga resor till alla länder.

Generella tips för att förebygga smitta och hjälpa till:

  • Tvätta händerna ofta och noggrant med tvål och vatten, innan och efter beröring och måltid, et cetera.
  • Hosta eller nys i armvecket, aldrig i handen eller rakt ut.
  • Använd pappersnäsdukar för engångsbruk om du behöver snyta dig.
  • Undvik att ta andra i hand, håll gärna ett visst avstånd till andra. Undvik kramar, att klappa andras husdjur, et cetera.
  • Prata med dina kollegor, din uppdragsgivare och kundansvarig.
  • Är du sjuk? Stanna hemma.

Våffeldagen på Kurera Omsorgs kontor är inställd
På grund av smittorisken har vi valt att ställa in den planerade Våffeldagen den 25:e mars.

Brist på handskar och handsprit

Vi har just nu stora problem med att få tag på handskar, handsprit och ytdesinfektionsmedel.
Vi jobbar hårt på att få tag på detta.

Flera möten inställda

För att minska smittspridningen kommer vi även att ställa in vissa APT-möten och andra möten en tid framöver. Arbetsplatserna kommer informeras vilka möten som ska hållas.

Inga möten på kontoret

Vi kommer inte heller ta emot besök på kontoret under en period. Administrationen kommer ske främst genom telefon och mailkontakt, men också via hembesök.
Skulle ni behöva komma till kontoret träffas vi gärna i lobbyn.

Har ni några frågor och funderingar tveka inte att höra av er till närmsta kundansvarig.

Ta hand om varandra och hjälp varandra!

Hälsningar
Kurera Omsorg

Skip to content