Kontakta oss:

Ring oss:

010-265 18 00

Skicka e-post:

info@kureraomsorg.se

Låt oss kontakta dig:

Information från Kurera Omsorg om Covid-19

Information från Kurera Omsorg om Covid-19
oktober 29, 2020 lmg
kurera omsorg covid 19

Tyvärr sker det en stor ökning av Coronafall i Skåne just nu. Därför kommer här information från Kurera Omsorg. Folkhälsomyndigheten och Länsstyrelsen har gått ut med nya restriktionen i Skåne.

  • Tvätta händerna ofta med tvål och vatten, i minst 20 sekunder.
  • Om det är möjligt, färdas på ett annat sätt än med allmänna färdmedel eller kollektivtrafiken, till exempel gå eller cykla.
  • Avstå från att vistas i inomhusmiljöer som butiker, köpcentrum, museer, bibliotek, badhus och gym. Nödvändiga besök i exempelvis livsmedelsbutiker och apotek kan göras.
  • Avstå från att delta i exempelvis möten, konserter, föreställningar, idrottsträningar, matcher och tävlingar. Detta gäller dock inte idrottsträningar för barn och ungdomar födda 2005 eller senare. Smittskyddsläkaren i Skåne betonar att det viktigaste är att undvika idrottsträningar inomhus, matcher, cuper och tävlingar, särskilt sådana som drar deltagare från andra regioner.
  • Om möjligt undvika att ha fysisk kontakt med andra personer än de som man bor tillsammans med. Det innebär bland annat en avrådan från att arrangera eller delta i en fest eller liknande socialt umgänge.

Så fort ni känner att ni har symptom som stämmer in på Corona kontaktar ni närmsta uppdragschef som sedan bokar in er på ett test. Just nu är det högt tryck på provtagningsenheten så kontakta uppdragschef så tidigt som möjligt för att ni ska få ett korrekt resultat.

Vi på Kurera har valt att följa Folkhälsomyndighetens råd och avstår därför nu från fysiska möten i form av APT-Möten eller liknande. Om möten behövs går detta att lösa via länk.

Kontoret kommer inte ta emot besök under den kommande perioden. Detta kommer följas upp efter hur situationen ser ut i Skåne.

Vi måste tyvärr också meddela att vi har kommit till ett beslut att inte ha någon form av julfest i år, detta inkluderar också de arbetsgrupper som har egna julmiddagar. Vi är väldigt ledsna att vi inte kan träffa er och fira ert fantastiska arbete just nu. När situationen har förändrats så får vi se till att fira tillsammans!
Slutligen vill vi tacka alla personliga assistenter på Kurera Omsorg för ert fantastiska arbete i dessa svåra tider! Vi ser hur ni ställer upp för varandra och tar ert ansvar. Ni är grymma! Håll ut!

Håll er gärna uppdaterade om förändringar på Folkhälsomyndighetens hemsida och var noga med er handhygien.

Skip to content