Kontakta oss:

Ring oss:

010-265 18 00

Skicka e-post:

info@kureraomsorg.se

Låt oss kontakta dig:

Kurera Omsorg vinner i Förvaltningsrätten!

Kurera Omsorg vinner i Förvaltningsrätten!
april 4, 2019 kurera

Vid en 2-årsomprövning om personlig assistans tog Försäkringskassan beslut om att en av våra kunder inte längre skulle ha rätt till personlig assistans.

Detta beslut togs under 2017, mitt under den svåraste tiden för assistansberättigade. Försäkringskassan hade fått ett regleringsbrev från regeringen om att stoppa den växande assistanskostnaden. Helt plötslig, genom vagt tolkade domar, var plötsligt andning och sondmatning inte grundläggande behov och skäl till personlig assistans.

Detta drabbade även vår kund. Hans sondmatning som skedde flera gånger i om dagen ansågs inte längre vara till grund till insatsen personlig assistans. Trots att all tid för matning försvann i bedömningen så gjorde Försäkringskassan bedömningen att vår kund hade ett grundläggande behov på 18 timmar och 11 minuter. Alltså 1 timma och 49 minuter ifrån att nå upp i de 20 timmarna som behövdes för få assistans från Försäkringskassan. Alltså förlorade vår kund, som har haft assistans i över 5 år, sin assistans på dagen.

Efter över ett års väntetid på Förvaltningsrättens beslut kom beslutet förra veckan. Förvaltningsrätten bifaller Kurera Omsorgs överklagan och det betyder att vår kund får tillbaka sin assistans från Försäkringskassan!

Detta har skapat en oro för vår kund, hans familj, och hans assistenter. Det har skapat stress och extraarbete för kommunen som fick göra en akut utredning när vår kund föll mellan stolarna innan ärendet kunde nå Förvaltningsrätten och vår kund fick ett inhibitionsbeslut. Det har skapat arbete för en redan överbelastad Förvaltningsrätt. Efter Förvaltningsrättens dom kommer Försäkringskassan tvingas göra sin tredje utredning gällande samma fall inom loppet på ett år.

Det här är tyvärr en vardag för många av våra kunder. En strid ström av ansökningar, överklagningar och ovisshet.

Men idag gläds vi över att rättvisa har skipats!

Skip to content