Kontakta oss:

Ring oss:

010-265 18 00

Skicka e-post:

info@kureraomsorg.se

Låt oss kontakta dig:

Läs mer om Kurera Omsorg i ”Dagens Vimmerby”

Läs mer om Kurera Omsorg i ”Dagens Vimmerby”
februari 7, 2019 kurera

I dagens upplaga av tidningen ”Dagens Vimmerby” uppmärksammas Kurera Omsorgs första steg mot en etablering av assistans, familjehem men framför allt öppenvård i Småland.

Uppstarten i Småland har uppmärksammats då Inspektionen för vård och omsorg, IVO, i veckan mottagit vår ansökan om tillstånd för en ny öppenvårdsverksamhet i Vimmerby. Vi har även sökt tillstånd att bedriva öppenvård i Kronoberg, Östergötland och Kalmar län.

I artikeln intervjuas vår verksamhetschef Magnus Kjellén som bland annat berättar om vår öppenvårdsverksamhet i Skåne och ambitionerna om att starta en liknande verksamhet i Småland, med utgångspunkt i Vimmerby. Vårt öppenvårdsarbete utgår från de individuella behov klienten har och stort fokus läggs på att klienten ska komma ut i en varaktig sysselsättning som tillexempel praktik, arbete eller utbildning. För att klienterna ska uppnå en varaktig förändring av deras livssituation handleds de av erfarna öppenvårdscoacher.

Vi har också förhoppningar om att utöka vår assistansverksamhet i samma område. I Småland finns många LSS-boenden men en hel del brukare har också behov av assistans i och utanför hemmet. Vi hoppas givetvis att expansionen kan skapa arbetstillfällen i närområdet.

Att det blir just Vimmerby har en logisk förklaring, dels det fördelaktigt geografiska läget i centrala Småland med närhet till bland annat Eksjö, Linköping, Rimforsa och Kisa. Men också att personen vi anställt, som har gedigen erfarenhet av behandlings- och öppenvård, bor i Vimmerby.

Nu håller vi bara tummarna för att vår ansökan till IVO ska bli godkänd så att vi kan sätta igång med arbetet.

Källa:
dagensvimmerby

Skip to content